Van start naar oplossing

Samenwerken aan de juiste oplossing

Bij ZO!-Zorgoplossingen werken we samen met jou om uitdagingen te overwinnen. Jij staat centraal, wij helpen je op weg.

Hoe wij helpen

Kennis, kunde en samenwerking

Werken aan oplossingen kunnen we niet alleen. We doen het samen met jou, je ouders en omgeving. Jij en je omgeving je eigen ervaring en kennis. Wij onze vakkennis en kunde. Met elkaar pluizen we uit hoe het zit en wat nodig is en werken we aan verandering.

Missie

ZO! wil kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun omgeving ondersteunen om tot een optimale ontwikkeling en optimaal functioneren en welbevinden te komen. Familiegericht, gehechtheids – gebaseerd en kind specifiek. Dit alles vanuit een kleinschalige, zorgzame, eigenzinnige en niet gebureaucratiseerde benadering. Er wordt ontwikkelingsgerichte zorg geboden, gericht op het maximaliseren van de eigen mogelijkheden en rekening houdend met eventuele beperkingen.

Visie

Een mens is meer dan zijn diagnose

Een diagnose kan helpen om handvatten te vinden, maar een diagnose zegt niets over het unieke van ieder mens en iedere situatie. Je bent niet je diagnose en je mag zelf regie hebben.

Contact als basis voor ontwikkeling

Iedereen ontwikkelt zich in en aan contact, ook als dit contact verstoord is geraakt of er beperkingen zijn. In de zorg moet contact zo gehanteerd worden (door ouders, omgeving of zorgverleners) dat contact (weer) “vertrouwd” wordt. Zo kun je jezelf (weer) gaan ervaren in relatie met de ander en jezelf van hieruit ontwikkelen. Contact moet menselijk en herkenbaar blijven.

ZOrg en stimulatie

Om je te ontwikkelen moet je jezelf goed voelen. Dit vraagt dat mensen zorg voor je hebben als je het even niet weet of kunt. Hierna moet je ook ondersteund en uitgedaagd worden om een volgende stap te nemen.

ZO! normaal als mogelijk

Niemand wil in negatieve zin verschillen van anderen. “Therapeutiseren” maakt ziek. “Zo normaal als mogelijk” betekent niet extra stigmatiseren. We zoeken een ondersteuning die zo dicht mogelijk bij het normale leven ligt. En als er wel behandeling nodig is, doen we dit op een “normale” manier. Dus werken we vanuit een ongedwongen en huiselijke sfeer en gebruiken we de dingen uit het gewone leven.

Leren van je eigen ervaring

Als cliënt heb je de meeste ervaring over jezelf en je omgeving. Ervaringen die leuk en niet leuk zijn, maar altijd informatie geven. We kijken naar wat goed is gegaan, wat mis is gegaan en vergelijken eerdere ervaringen met hoe het nu gaat. Samen vinden we de aanknopingspunten voor verandering en werken hier aan.

Talenten doen er toe

Problemen horen bij het leven, maar kansen liggen bij het benutten van je talenten en het opheffen of compenseren van je zwakke kanten.

Veelgestelde vragen

Tab Item Content

Met een verwijzing van je huisarts, kinderarts, jeugdarts, gecertificeerde instelling of gebiedsteam (voor mensen onder de achttien) hebben we met veel gemeenten een contract. De kosten worden dan volledig vergoed.
Als je 18 jaar en ouder bent kan je huisarts je verwijzen voor kortdurende generalistische GGZ (voorheen GBGGZ). Je kosten worden dan volledig vergoed door je verzekeraar, mist die een contract met ons heeft gesloten. Anders wordt een deel vergoed. Je kan bij je verzekeraar vragen wat ze jou vergoeden.
Binnen de zorgverzekeringswet kost het je beide keren wel je eigen risico.

Tab Item Content
Tab Item Content
Tab Item Content