oplossing

Ouderbegeleiding

De opvoeding is het belangrijkst kapitaal wat je je kind meegeeft voor later.  Opvoeding is het cement van de ontwikkeling. Opvoeden gaat vaak vanzelf, maar soms zit het tegen. ZO! heeft verschillende manieren om het opvoeden weer leuk en gemakkelijker te maken.

Hoe het programma werkt

Waar?

Bij ons op de praktijk of bij je thuis

Hoe?

Door samen situaties door te spreken, te gaan snappen, tips te krijgen en mee te oefenen.

Hoevaak?

Vaak eerst wekelijks of om de week. Daarna op afroep.

Hoe lang?

Dat verschilt per situatie. Ouderbegeleiding is vaak onderdeel van een breder traject.

Wanneer ouderbegeleiding

De opvoeding is het belangrijkst kapitaal wat je je kind meegeeft voor later.  Opvoeding is het cement van de ontwikkeling. Opvoeden gaat vaak vanzelf, maar soms zit het tegen. Je kind heeft bijzonder gedrag of je loopt zelf als ouder even vast. ZO! heeft verschillende manieren om het opvoeden weer leuk en gemakkelijker te maken.

Bij klachten kunnen kinderen vaak geholpen worden via ouderbegeleiding of een training voor ouders, bijvoorbeeld Triple P, Therapeutisch Opvoeden, CONNECT oudergroep of gezinstherapie.

Behandeling wordt op deze manier gedaan in het dagelijkse leven, door de mensen die het meest met het kind omgaan. Er is aandacht voor hoe dingen thuis lopen en hoe je als ouder dingen doet. We hebben als het ware een “werkbespreking” over de verschillende voorvallen. In het begin kan dit lastig zijn. We  weten allemaal wel dat we in de opvoeding fouten maken, maar als het niet goed gaat met ons kind voelen we ons regelmatig toch schuldig.

Ouderbegeleiding geeft vaak de beste kansen op verbeteringen. Er wordt gekeken welke vorm aansluit op jou opvoedingsstijl. Contacten zijn in het begin vaak eens per twee weken en hierna eens per maand. Tussentijds is zonodig telefonisch overleg.

Ouderbegeleiding is ook een goede oplossing als kindertherapie of gesprekstherapie te belastend is. Ouders worden dan ondersteund om “een vangnetje” te zijn en aanzetjes te geven voor verandering.  Dit kan therapie voor kinderen of jongeren overbodig maken, therapie voorbereiden of therapie ondersteunen.

ZO!-zorgoplossingen

Onze zorg is altijd opgebouwd uit het zorgvuldig en gezamenlijk uitzoeken wat er aan de hand is en een combinatie van verschillende behandelingen.

Wat willen we bereiken met deze behandeling?

Behandeldoel 1

Beter snappen wat je kind met zijn of haar gedrag wil.

Behandeldoel 2

Als ouder een passende reactie geven, die past bij je kind, jou als ouder en jullie situatie.

Behandeldoel 3

Je bent als ouder beter toegerust en je kind komt beter tot ontwikkeling.

Andere relevante pagina’s

Beter Bij de Les

Braingame Brian

Onderzoek & advies

Naschoolse behandeling

Remweg

ZO! Skool

Veelgestelde vragen

Met een verwijzing van je huisarts, kinderarts, jeugdarts, gecertificeerde instelling of gebiedsteam (voor mensen onder de achttien) hebben we met veel gemeenten een contract. De kosten worden dan volledig vergoed.
Als je 18 jaar en ouder bent kan je huisarts je verwijzen voor kortdurende generalistische GGZ (voorheen GBGGZ). Je kosten worden dan volledig vergoed door je verzekeraar, mist die een contract met ons heeft gesloten. Anders wordt een deel vergoed. Je kan bij je verzekeraar vragen wat ze jou vergoeden.
Binnen de zorgverzekeringswet kost het je beide keren wel je eigen risico.

Tab Item Content

Tab Item Content

Tab Item Content

faq test oplossingen

FAQ content 1
FAQ content 1
FAQ content 1