oplossing

Onderzoek

Onderzoek brengt in kaart wat de problemen zijn, waar je kind of jongere goed en minder goed in is. Zodat je beter weet wat iemand kan, nog niet goed kan en hoe je je daar als ouder en school op kan aanpassen.

Hoe het programma werkt

Waar?

Thuis of bij ons op de praktijk

Hoe?

Ouders (en school) vullen lijsten in. Het kind of jongere doet testen.

Hoevaak?

1x

Hoe lang?

Voor een kind of jongere duurt de test ongeveer 4 uren.

Wanneer onderzoek

WAAROM?

Als je bij ons in zorg komt hebben  ouders (en vaak ook school) al veel geprobeerd. Wij willen daarom niet zo maar met iets beginnen, maar eerst met jullie uitzoeken hoe het in elkaar zit. In het eerste contact gaan we dit met elkaar bespreken. 

HOE VERLOOPT EEN ONDERZOEK?

Ouders en (bij akkoord van ouders en jongere) gaan thuis verschillende vragenlijsten invullen. De meeste lijsten zijn online. Als er eerdere onderzoeken of rapportages zijn, analyseren we die bevindingen. Vaak is het kind of jongere al mee gekomen in het eerste gesprek. Hierna spreken we soms nog 1 of 2 keer af om elkaar wat beter te leren kennen.

TEST

Onze testafnemer maakt een afspraak met jullie om met het kind of jongeren testen te doen. Meestal is duurt het testonderdeel 4 uur. Wij willen graag dat een kind of jongere zich op zijn gemak gaat voelen. Het testdeel van het onderzoek kan thuis, op school of bij ons op de praktijk. We kunnen het ook in stukjes opdelen. Een ouder kan bij het onderzoek blijven.

WAT METEN?

Een onderzoek kan over verschillende dingen gaan: intelligentie, aandacht, concentratie, geheugen, emotionele ontwikkeling, sociale ontwikkeling, autisme, adhd, gedragsproblemen, trauma, gehechtheid, angsten, , vaardigheden enz.

VERSLAG

Als alle informatie is verzameld bespreken wij de uitslagen met elkaar. We denken samen na over of je zo verder kan of wat er verder nodig is. We schrijven alles op in een conceptrapport, wat je thuis verder kunt lezen. Na jouw aanvullingen en correcties maken wij het verslag af en krijgt je een exemplaar. Je bepaalt zelf aan wie het verder wel of niet wordt gestuurd.

EN VERDER

Aan een onderzoek op zich heb je niet zo veel; wij combineren het met uitleg en vaak een aantal vervolgsessies. Diagnostiek is bij ons onderdeel van alle zorgtrajecten, omdat we niet iets kunnen doen zonder beter te weten hoe iets in elkaar zit.

Is diagnostiek of onderzoek heftig?

Nou eigenlijk niet. Ouders en omgeving doen het meeste werk. Het is wel heftig een behandeling in te zetten zonder dat je al beter weet hoe het zit. 

ZO!-zorgoplossingen

Onze zorg is altijd opgebouwd uit het zorgvuldig en gezamenlijk uitzoeken wat er aan de hand is en een combinatie van verschillende behandelingen.

Wat willen we bereiken met deze behandeling?

Behandeldoel 1

Beter snappen wat je kind of jongere goed kan en nog niet goed kan. Weten hoe ernstig het is.

Behandeldoel 2

Beter snappen hoe de problemen in elkaar steken.

Behandeldoel 3

Weten wat we moeten gaan doen; thuis, op school en in behandeling.

Niet iets doen wat niet hoeft, maar ook niet iets nalaten wat wel nodig is.

Andere relevante pagina’s

Beter Bij de Les

Braingame Brian

Onderzoek & advies

Naschoolse behandeling

Remweg

ZO! Skool

Veelgestelde vragen

Met een verwijzing van je huisarts, kinderarts, jeugdarts, gecertificeerde instelling of gebiedsteam (voor mensen onder de achttien) hebben we met veel gemeenten een contract. De kosten worden dan volledig vergoed.
Als je 18 jaar en ouder bent kan je huisarts je verwijzen voor kortdurende generalistische GGZ (voorheen GBGGZ). Je kosten worden dan volledig vergoed door je verzekeraar, mist die een contract met ons heeft gesloten. Anders wordt een deel vergoed. Je kan bij je verzekeraar vragen wat ze jou vergoeden.
Binnen de zorgverzekeringswet kost het je beide keren wel je eigen risico.

Tab Item Content

Tab Item Content

Tab Item Content

faq test oplossingen

FAQ content 1
FAQ content 1
FAQ content 1