oplossing

Gezinsdag

Met gezinsdag pakken we gezinsdynamiek en verbindingen effectief aan in één intensieve dag. Op een gekozen locatie werken we aan patronen, vaardigheden en onderlinge steun, zodat jullie als gezin groeien, leren en elkaar beter leren begrijpen.

Hoe het programma werkt

Waar?

Op een locatie die voor jullie handig is.

Hoe?

Je krijgt uitleg en oefeningen op de onderwerpen die jullie vooraf met de trainers hebben verkent.

Hoevaak?

1 of 2 dagdelen, met pauzes en lunch natuurlijk.

Hoe lang?

1x
soms met nog aanvullende dag.

Wanneer gezinsdag

GEZINSdag is ons boosterprogramma om in korte tijd te werken aan iets wat binnen de behandeling belangrijk is. GEZINSdag bestaat uit 1 of 2 dagdelen van 3-4 uur, waarbij we op een gekozen locatie met alle (of een deel) van de gezinsleden aan de slag gaan. We kunnen werken aan bijvoorbeeld het helder krijgen van patronen binnen je gezin, oefenen met pedagogische vaardigheden, oefenen met overleggen, begrenzen & stimuleren of het versterken van empathie en sensitief reageren. Het is serieus werken, met ruimte voor ontspanning, plezier en versterken van de onderlinge verbindingen. We praten niet alleen, maar gaan ook veel dingen doen. GEZINSdag is deel van je behandeling bij ZO!. Het wordt uitgevoerd door 1 of 2 gezinstherapeutisch werkers NVRG. Samen met de vaste behandelaar van ZO! en de gezinstherapeutisch werker bereid je het dagdeel voor, kiezen jullie een moment en locatie.

ZO!-zorgoplossingen

Onze zorg is altijd opgebouwd uit het zorgvuldig en gezamenlijk uitzoeken wat er aan de hand is en een combinatie van verschillende behandelingen.

Wat willen we bereiken met deze behandeling?

Behandeldoel 1

Je krijgt met alle gezinsleden die het betreft meer inzicht in hoe het bij jullie gaat.

Behandeldoel 2

Je krijgt tools om dingen ander te doen en met elkaar in verbinding te blijven.

Behandeldoel 3

Je kan verder met de tools in de rest van de behandeling en door thuis te oefenen. Door dag heb je sneller resultaat.

Andere relevante pagina’s

Beter Bij de Les

Braingame Brian

Onderzoek & advies

Naschoolse behandeling

Remweg

ZO! Skool

Veelgestelde vragen

Met een verwijzing van je huisarts, kinderarts, jeugdarts, gecertificeerde instelling of gebiedsteam (voor mensen onder de achttien) hebben we met veel gemeenten een contract. De kosten worden dan volledig vergoed.
Als je 18 jaar en ouder bent kan je huisarts je verwijzen voor kortdurende generalistische GGZ (voorheen GBGGZ). Je kosten worden dan volledig vergoed door je verzekeraar, mist die een contract met ons heeft gesloten. Anders wordt een deel vergoed. Je kan bij je verzekeraar vragen wat ze jou vergoeden.
Binnen de zorgverzekeringswet kost het je beide keren wel je eigen risico.

Tab Item Content

Tab Item Content

Tab Item Content

faq test oplossingen

FAQ content 1
FAQ content 1
FAQ content 1