oplossing

Basistherapie

Basistherapie is een therapievorm voor volwassenen met klachten die samenhangen met problemen rond gehechtheid.

Hoe het programma werkt

Waar?

Op de praktijklocatie in Leeuwarden

Hoe?

Door samen te begrijpen wat je is overkomen, hoe dit je manier van denken, voelen en doen heeft bepaald. En te oefenen met nieuwe manieren.

Hoevaak?

In het begin meestal om de week 60 minuten, hierna vaak op afroep.

Hoe lang?

Meestal minimaal een jaar.

Wanneer basistherapie

Basistherapie is een therapievorm voor volwassenen met klachten die samenhangen met problemen rond gehechtheid.

De oorzaak bij gehechtheidsproblemen ligt in het verleden, maar klachten komen naar voren in het heden. Bijvoorbeeld heel hard werken, om niet te voelen. Of problemen met relaties en intimiteit, claimen of te veel afstand houden, problemen met voelen in je lichaam, niet opkomen voor jezelf of weten wat belangrijk voor je is, last van angsten, spanningen, piekeren en niet goed keuzes durven maken.

Basistherapie probeert basis in jezelf te maken. Via inzichtgevende gesprekken, uitleg, bewerken van voorliggende ervaringen en oefeningen proberen we de afstemming met jezelf te versterken. Je te laten voelen wat er met je gebeurt, handreikingen te geven hoe je om moet gaan met nare gevoelens en alsnog (of opnieuw) vertrouwen in jezelf en de ander te gaan vinden.

De therapie maakt gebruik van inzichten uit onder andere gehechtheidstheorieën, cognitieve gedragstherapie, EMDR en ervaringsgerichte psychotherapie. Het is een therapievorm die (meestal) minimaal een jaar duurt. Meer informatie vind je op de site www.hechtingsproblemen.nl.

Bij ZO! meld je jezelf aan voor basistherapie. Je kan het aanmeldformulier invullen of een korte eerste eenmalige afspraak maken.

ZO! is een psychologen praktijk gespecialiseerd in o.a. basistherapie en heeft contracten met een aantal landelijke ziektekostenverzekeraars.


ZO!-zorgoplossingen

Onze zorg is altijd opgebouwd uit het zorgvuldig en gezamenlijk uitzoeken wat er aan de hand is en een combinatie van verschillende behandelingen.

Wat willen we bereiken met deze behandeling?

Behandeldoel 1

Je hebt meer zicht op wat jou is overkomen je denken, voelen, lijf en doen bepaald. In jezelf en in je relaties.

Behandeldoel 2

Je vindt andere manieren van denken, voelen, lijf ervaren en doen. Je bent niet dat wat je is overkomen.

Behandeldoel 3

Het is hard werken, maar je vindt ruimte om jezelf anders te ervaren en jezelf anders in relaties te ervaren.

Andere relevante pagina’s

Beter Bij de Les

Braingame Brian

Onderzoek & advies

Naschoolse behandeling

Remweg

ZO! Skool

Veelgestelde vragen

Met een verwijzing van je huisarts, kinderarts, jeugdarts, gecertificeerde instelling of gebiedsteam (voor mensen onder de achttien) hebben we met veel gemeenten een contract. De kosten worden dan volledig vergoed.
Als je 18 jaar en ouder bent kan je huisarts je verwijzen voor kortdurende generalistische GGZ (voorheen GBGGZ). Je kosten worden dan volledig vergoed door je verzekeraar, mist die een contract met ons heeft gesloten. Anders wordt een deel vergoed. Je kan bij je verzekeraar vragen wat ze jou vergoeden.
Binnen de zorgverzekeringswet kost het je beide keren wel je eigen risico.

Tab Item Content

Tab Item Content

Tab Item Content

faq test oplossingen

FAQ content 1
FAQ content 1
FAQ content 1