oplossing

Agressie Regulatie Training

Bij een Agressie Regulatie Training leer je hoe je anders kan reageren als je wordt uitgedaagd of boos wordt, je leert over gedrag van anderen en je leert jezelf beter in de hand te houden.

Hoe het programma werkt

Waar?

Bij ons op de praktijk of gewoon bij je thuis.

Hoe?

Door situaties te bespreken en te oefenen met nieuw gedrag.

Hoevaak?

Ongeveer 5x 60 minuten om de week. Tussendoor oefen je thuis met je ouders/opvoeders.

Hoe lang?

Ongeveer 10 weken.

Agressie Regulatie Training

Jongeren met agressief gedrag zijn lastig voor hun omgeving, maar eigenlijk ook voor zichzelf. Ze veroorzaken veel tumult en zien vaak nog niet dat dit als een boemerang weer naar hen zelf terug komt. Agressief gedrag kan je afleren, vooral als je leert hoe je het anders kan doen. Bij een Agressie Regulatie Training leer je hoe je anders kan reageren als je wordt uitgedaagd of boos wordt, je leert over gedrag van anderen en je leert jezelf beter in de hand te houden. Een Agressie Regulatie Training is onderdeel van een zorgtraject. We verkennen hoe klachten zijn ontstaan en werken samen met kind/jongere, opvoeders en school. We werken vaak volgens het model van de Goldsteintrainingen. Dit combineren we met afspraken met ouders, school, omgeving, eventueel sporttrainingen enzovoort. Of we werken met gesprekken, oefeningen en trucs om jezelf de baas te blijven (in plaats van de baas over de ander te zijn).

ZO!-zorgoplossingen

Onze zorg is altijd opgebouwd uit het zorgvuldig en gezamenlijk uitzoeken wat er aan de hand is en een combinatie van verschillende behandelingen.

Wat willen we bereiken met deze behandeling?

Behandeldoel 1

Je herkent eerder wanneer je uitgedaagd wordt.

Behandeldoel 2

Als anderen jou uitdagen, kan jij je schouders ophalen.

Behandeldoel 3

Je hebt een nieuwe tool om met je uitdagingen om te gaan.

Andere relevante pagina’s

Beter Bij de Les

Braingame Brian

Onderzoek & advies

Naschoolse behandeling

Remweg

ZO! Skool

Veelgestelde vragen

Met een verwijzing van je huisarts, kinderarts, jeugdarts, gecertificeerde instelling of gebiedsteam (voor mensen onder de achttien) hebben we met veel gemeenten een contract. De kosten worden dan volledig vergoed.
Als je 18 jaar en ouder bent kan je huisarts je verwijzen voor kortdurende generalistische GGZ (voorheen GBGGZ). Je kosten worden dan volledig vergoed door je verzekeraar, mist die een contract met ons heeft gesloten. Anders wordt een deel vergoed. Je kan bij je verzekeraar vragen wat ze jou vergoeden.
Binnen de zorgverzekeringswet kost het je beide keren wel je eigen risico.

Tab Item Content

Tab Item Content

Tab Item Content

faq test oplossingen

FAQ content 1
FAQ content 1
FAQ content 1