oplossing

EMDR

EMDR is een manier om herinneringen aan nare dingen of trauma's een plek te geven.

Hoe het programma werkt

Waar?

Bij ons op de praktijk. Bij jonge kinderen werken we ook bij je thuis.

Hoe?

Via een EMDR protocol. Hierbij zijn er diverse varianten. We hebben eerst 1 of een paar voorbereidingssessies.

Bij kinderen zijn vaak hun ouders/opvoeders ook aanwezig als extra steun. Ouders/opvoeders krijgen extra uitleg en ondersteuning.

Hoevaak?

Een paar x 60 minuten, de eerste keren snel achter elkaar.

Hoe lang?

Een aantal weken. EMDR is dan onderdeel van een bredere behandeling.

Wanneer EMDR​

EMDR is een therapie om nare herinneringen te verwerken, zonder dat je er veel over hoeft te praten. Dat is handig als het bijvoorbeeld te heftig is om over te praten, of omdat je er niet goed woorden voor hebt.De therapeut vraagt je te denken aan de nare situatie en leidt je dan af met een geluid of een beweging. Dit gaat een tijdje door, zodat er een verwerkingsproces op gang komt. Het kan gaan om ernstige trauma’s als geweld en misbruik, maar ook over ingrijpende gebeurtenissen als nare medische ingrepen, gepest zijn, iemand hebben verloren enz. EMDR is geschikt voor alle leeftijdtijden; ook voor hele kleintjes. Bij een enkelvoudige klacht is er binnen 5 sessies veel te bereiken. EMDR kan je ook gebruiken als onderdeel van een langer durend traject. Het helpt dan om dit traject te versnellen. Bij jonge kinderen kan het ook gaan om fasegebonden angsten (angst voor spoken, angst voor donker). Angsten kunnen bij oudere kinderen ook ontstaan doordat ze zijn gaan fantaseren over een film of een boek, geschrokken zijn enz. Bij gehechtheidsproblemen kan het worden gebruikt bij belevingen rond verlating en basisonveiligheid. Deze inzet is niet zonder risico; het is belangrijk dit te laten uitvoeren door een EMDR therapeut met een Practitioner kwalificatie en kennis van gehechtheid. Het is lastig om je voor te stellen hoe EMDR voor je zal zijn. Voor de start krijg je veel uitleg. Meer informatie over EMDR kun je vinden op: www.emdr.nl EMDR gaat wel snel, maar soms is het toch juist handiger om een andere manier te gebruiken. Dat verkennen we samen.

ZO!-zorgoplossingen

Onze zorg is altijd opgebouwd uit het zorgvuldig en gezamenlijk uitzoeken wat er aan de hand is en een combinatie van verschillende behandelingen.

Wat willen we bereiken met deze behandeling?

Behandeldoel 1

Je kan rustiger terug kijken naar het vervelende.

Behandeldoel 2

Je bent het niet vergeten, maar het zit niet steeds meer in je gedachte, gevoel of lijf.

Behandeldoel 3

Er komt weer ruimte voor het leven van nu.

Andere relevante pagina’s

Beter Bij de Les

Braingame Brian

Onderzoek & advies

Naschoolse behandeling

Remweg

ZO! Skool

Veelgestelde vragen

Met een verwijzing van je huisarts, kinderarts, jeugdarts, gecertificeerde instelling of gebiedsteam (voor mensen onder de achttien) hebben we met veel gemeenten een contract. De kosten worden dan volledig vergoed.
Als je 18 jaar en ouder bent kan je huisarts je verwijzen voor kortdurende generalistische GGZ (voorheen GBGGZ). Je kosten worden dan volledig vergoed door je verzekeraar, mist die een contract met ons heeft gesloten. Anders wordt een deel vergoed. Je kan bij je verzekeraar vragen wat ze jou vergoeden.
Binnen de zorgverzekeringswet kost het je beide keren wel je eigen risico.

Tab Item Content

Tab Item Content

Tab Item Content

faq test oplossingen

FAQ content 1
FAQ content 1
FAQ content 1